AKHBAR LUCAH

metro

Mungkin manusia melihat dari sudut yang lain. Tetapi saya beranggapan kalau nak lariskan produk kita tak perlulah menggunakan bahan berita yang boleh membawa lebih banyak kerosakkan dan kemungkaran.

Cara ianya digarap juga menimbulkan tanda tanya – saya melihat ianya seolah-olah mempromosi laman-laman web yang berkaitan juga seolah-olah menjadi perkakas untuk memberitahu orang awam yang naif tentang kehadiran vcd & klip lucah tertentu dipasaran – siap dengan jumlah harga sekali termasuk dimana boleh diperolehi dan cara membelinya. Daripada tak tahu dah jadi tahu. Bila dah tahu hati pun rasa mahu.

Bukan itu saja, akhbar lucah nie boleh gak digelar akhbar judi berbahasa Melayu yang ulung kerana setiap hari ada saja berita tentang keputusan judi, magnum dan segala macam ramalan yang disiarkan… nie siapa yang nak baca? orang Melayu ke bukan Melayu? Mesti yang Melayu akan baca – tidak ada tanggungjawab kah langsung pengurusan akhbar nie kepada menegakkan nilai-nilai murni kepada masyarakat dan Islam?

Shahrul Peshawar
Kg. Baru

Advertisements

Leave a comment

Filed under Di Minda Saya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s