BERITA Terkini dari GAZA – 040209

gpm-gaza2

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Malam tadi tak berapa nak lelap mata, teringat juga pada sahabat-sahabat yang sedang ada di Gaza.  Tiba-tiba telefon bimbit berbunyi menandakan ada mesej masuk.  Mesej tersebut rupanya dari Br. Khairil di Gaza.

Ringkasan mesej beliau adalah seperti berikut:-

Assalamualaikum.  Masih kat Gaza.  Keadaan teruk tapi government Hamas functioning dengan baik. Dah buat emergency relief distribution kepada mereka yang perlukan.  Khairil

Aku n Azlan ok.  Hang tak tidoq lagi? Semangat depa sini tinggi.  Semua barang mahal sebab blockade.  Nampak macam dunia lupa depa, cakap tapi tak buat apa.

Aku mungkin balik 11 Feb, Insya ALlah.  Semua yang kita bincangkan dulu dah dibuat cuma nak implement atau tidak.

Hati-hati dan selamat bertugas.  Di Malaysia nampaknya orang lebih suka bercakap pasal ahli politik loncat sana loncat sini – macam katak pun ada macam pocong pun ada. 

Orang ramai pun terikut trend derma masuk suratkhabar nie – amik gambar dan keluar dalam akhbar.  Elemen tangan kanan beri tangan kiri tak tahu sudah tidak berlaku, adalah sikit sorang dua yang masih nak jaga benda nie.

SHAHRUL PESHAWAR, Alor Setar

Kami menyeru kepada semua untuk segera menghulurkan bantuan kewangan bagi membolehkan GPM melaksanakan kerja-kerja bantuan kemanusiaan yang telah di rancang.

Cek sumbangan boleh dibuat atas nama GLOBAL PEACE MISSION dan dihantar ke  alamat berikut :
(Sila tuliskan nama dan alamat penyumbang di belakang cek untuk membolehkan kami mengirim resit)

GLOBAL PEACE MISSION (GPM)
2-2A Jalan GJ 2
Batu 5 1/2 Jalan Gombak
53100 Kuala Lumpur
Malaysia
Tel: +60 3 6188 3230  Fax: +60 3 6188 3233
Web: www.gpm.com. my Email: gpmhq@yahoo. com

Sumbangan boleh juga dimasukkan terus ke akaun GPM seperti butir berikut
melalui CASH DEPOSIT MACHINE (CDM) atau ONLINE BANKING:

– BANK ISLAM (M) BERHAD : A/C no. 14 023 01 002922 4
– MAYBANK : A/C no. 564 221 611 602

(Untuk mendapatkan resit, sila fax atau emel butir transaksi berserta nama dan alamat penyumbang kepada GPM).

Sumbangan boleh juga dihantar terus ke pejabat GPM seperti alamat tertera di atas. Pejabat GPM kini bersebelahan dengan Masjid As Syakirin, Batu 6, Jalan Gombak.

2 Comments

Filed under Bencana Manusia, Gaza, Palestine

2 responses to “BERITA Terkini dari GAZA – 040209

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s