Siapa yang nasihatkan ni?

rombonganpas

28 Januari 2009
PRESIDEN PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bersama 19 lagi anggota rombongannya termasuk sembilan anggota Parlimen berlepas ke Gaza jam 10.30 malam ini. Mereka ke sana untuk melihat sendiri kemusnahan yang dialami rakyat Palestin di samping menyumbangkan sedikit sebanyak bantuan berupa sokongan moral dan material untuk meringankan bebanan umat Palestin yang diserang Zionis. Gambar oleh Azrul Edham.

Shahrul Peshawar – Aku rasa rombongan seramai 19 orang adalah sangat tak praktikal, sebabnya:-

1.  Nie kawasan perang – jet Israel masih lagi mengeBOM.  19 orang bermakna kita menggunakan 5 biji 4wd atau paling tidak 2 biji van atau sebuah bas mini.

2.  Kos pengangkutan dan penginapan pun berganda gak, termasuklah kos makanan.

3.  Ada 9 ahli parlimen ikut serta – ada beberapa orang tu top-gun pulak… katalah “worst scenario” berlaku?  Nak salahkan umno gak ke?  Cuba korang fikir… kalau nak tadbir negeri – tak boleh buat benda macam nie selalu… senang orang nak sabotaj.

4.   Aku tak salahkan Haji Hadi, korang pikirlah lain kali… tak perlulah nak bawa big boss turun ke tempat sebegini – Sheikh Ahmad Yassin tu lain – dia memang idola orang tempatan – dia perlu dilihat “on the ground”.  After all – PAS tak bertanding pun kat GAZA.

Aku ikhlas tegur, tapi ikut style aku lah.  Fikirlah… lain kali…

SHAHRUL PESHAWAR

Leave a comment

Filed under Di Minda Saya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s