“Gambar” Elizabeth Wong

eli

Ini bukan laman penampan tapi laman penampaq… kalau gambar tak elok hidup semua… kalau gambar kat Gaza tu tak nak pulak korang bukak…  Apapun aku tak tipu – ini gambar Elizabeth Wong.  Aku kenal Eli nie zaman dia dalam NGO lagi.

Ini kenyataan akhbar dia, korang baca sendiri…

Press Release: 16 Feb 2009

I was informed on Friday 13 February, 2009 by journalists from the Malay Mail that they have in their possession intimate photos of myself and that the newspaper will be publishing a story about these photographs.

I was told that some people are trying to distribute photos/videos showing me asleep in partial nudity and also in intimate positions.

The distribution and publication of these photos/video is a malicious attack on my personality. This constitutes a gross outrage on my modesty, a gross invasion of my privacy, and in particular the sanctity of my personal life. It is being done by unscrupuluous persons to embarrass and discredit me。

I am a victim in this incident.

I have yesterday lodged a police report in relation to this matter and I will fully cooperate with the police in their investigation. I will therefore not speculate publicly about those responsible for this gross invasion of my privacy.

I have received a lot of support from my supporters, friends, colleagues and members of my constituency. I wish to thank them for their concern, support and encouragement.

My family members are standing behind me. I would like to appeal to the media to give me and my family members some breathing space in this trying time so that I can weather this huge challenge.

I will in the meantime continue to carry out my task of serving the people of Selangor faithfully.

http://elizabethwong.wordpress.com/

Shahrul Peshawar – Cepat je Khir Toyo nak suruh letak jawatan… tak gentleman lah lu…

14 Comments

Filed under Inilah dunia

14 responses to ““Gambar” Elizabeth Wong

  1. Mr toyo dah jadik pembangkang so he became just like pembangkang, maximise any issues, left no chances at all

  2. Tengku

    gebu juga eli ni hahaha

  3. good brain

    aku tak percaya ada gambar bogel dia selagi aku tak tengok..kalau betul ada tunjuk la…ehmm cun juga elizabeth ni

  4. semua ni tali barut najib attatuya buat kerja.belum jadi PM macam-macam buat masalah.kalau dah jadi PM malaysia dia jual,mana taknya sultan perak pun dia beli dengan harga 5 sen. sekarang sultan perak pun dah hina di mata rakyat.ilmu setinggi gunung pun kalau tak boleh pikir akhir dihina dan dipijak-pijak orang.kata umno nizar di perkuda oleh dap dan keadilan,sultan perak sendiri pun diperkuda oleh najib dan umno.kata dulang paku serpih mengata orang,orang umno yang lebih lagi.

  5. Dewata Raya

    aku setuju ngan smokie.letakkan kerajaan negeri Sngor skang ni sbg pembangkang..sama saja,ada isu meletup macamni,sure kasik heboh,pukol canang lebih2…hehehe

  6. c-put

    Haa…
    Tu La..
    Pr MaIn KoTo boLe… Bn BalaS blik main koto x bleh..
    nak nafikan lah..apelah..
    same je smue…tp PR yang start.. PR = Perosak RaKYaT

  7. c-put

    allo yazidd..
    DlU AnWaR WaT KuA ChUa SoI LeK Ko TiBaI DiE CkUp²…
    WhaT YoU GivE, YoU GeT BaCk La..
    MaIn LoMpaT KaTaK, Anwar Wat? SiAp NaK BaGi CuTi SaTu mAlAySiA..
    SeNdRi KnE,taU BiSiNg..
    AdE OtAk PkAi BrO..
    Tu kE Ko NaK JaDikAn PeMiMpIn…WaSsAAlAlM lA..

  8. zico

    jagn cepat menuduh..politik tuduhan pembangkang sangat tak rasional..bkn suma masalah skandal moral bn disalahkan..sy bukan pro bn tp sikap pmbkg yakni krjn di 4 buah negeri masih di takuk lama..mayb pembkng bgus dalam membangkitrkan isu tp utk jd krjn mgkin belum boleh lg..

  9. Akustik

    Kita di bawah ckp memang pandai. Ce cube kita lak jadi pemimpin, bkn senang nak puaskan hati sume org. Bla dah ada di atas, dh dpt sume keistimewaan, lupa diri. Tak kira pemimpin mana klu tak kuat iman same jer sume. BN ke, PAS ke , DAP ke, PKR ke yang penting nawaitu bukan parti. Apa yg sy lihat sekarang tak de pemimpin yang jujur, walaupun PAS sekalipun. Jgn la nak kutuk sape2, pandang diri sendiri dah perfect sangat ker….?

  10. Chinggo

    aku sokong akustik…
    mmg semua pemimpin kat malaysia sama aje.. x kira kerajaan mau pon pembangkang… ketaksuban nak kaut harta mmg ada di mata diorang… politik malaysia dh x sama cam 25 tahun yg lepas, di mana org melayu kerja kuat untuk majukan bangsa sendiri dan berpegang teguh dgn semangat ‘ketuanan melayu’ bukan gelap mata bila nampak duit beribu-ribu masuk poket sendiri… pastu wat dunno… silap2 jadi Mr.YES!

    ptuiiii… semua YB skrg!
    klu dulu kata-kata cinta.. “ada duit abg sayang, xde duit abg melayang!” la ni dh tukar version…”ada duit projek jalan, xde duit booolayan!”

  11. pemerhati

    betul tu…..aku sokong…sume ni anwar yang mulakan….padan muke die…skg kene batang idung sendiri balik!!ingat ni!!klu die bangga die boleh cepat naik, tak mustahil die boleh cepat jatuh!!!sudah tiba zaman kejatuhan dengan kehinaan anwar!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s