Pilihanraya kecil lagi?

Lah… baru je habis Bukit Gantang dan Bukit Selambau yang menyaksikan BN terpelanting (favorite word Mohd Fairus Khairuddin). Batang Ai tak boleh nak buat banyak sebab banyak peti undi naik helikopter – jawabnya sendiri mau ingat lah apa jadi.

N12 Penanti… hmmm…

Pilihanraya Kecil Permatang Pauh dulu ada naik satu banner – “Selamat Datang ke Kubu Terkuat PKR”.  Bunyinya cam angkuh je, tapi itulah hakikatnya.

BN khususnya UMNO akan cuba untuk mengelak pilihanraya kecil ni.  Mana larat nak terima kekalahan berturut-turut.  Jadinya, BN akan gunakan SPR untuk jadi jurucakap.   Pelbagai alasan akan diberikan seperti pilihanraya nie buang masa, buang duit dan sebagainya.  Sebenarnya satu je, tak sanggup kena kutuk satu Malaya sebab kekalahan berturut-turut.

Apapun, si Fairus tu betul ke nak sambung study?  Aku tak berapa percaya cakap dia nie. 

Dulu dia belasah YB Shahbuddin pasal jawatan YDP Majlis Agama Islam Pulau Pinang – Lepas tu dia nak saman Siasah, takde apa pun. 

Apapun, jumpa lah lagi kita di N12 nanti – jemput minum Radix di gerai depan Masjid Kubang Semang.

Shahrul Peshawar, Alor Setar

1 Comment

Filed under Anwar Ibrahim, Di Minda Saya, Kempen-kempen

One response to “Pilihanraya kecil lagi?

  1. sang rajunatapa

    tiada ape yang boleh di komen selain Anwar hanyalah opportunist perosak bangsa agama..demi kegilaan kuasa menjadi PM mempertaruhkan chin peng sebagai galang ganti??bodoh la sesiapa masih bersama mereka yang gila kuasa…cuma ingatan..nabi bersabda maksudnya…seseorang yang meminta untuk dijadikan permimpin atau bercita2 menjadi pemimpin dia tidak layak menjadi pemimpin…tak kira la UMNO ker PAS ker PKR ker..ahli politik yang mcm ni tak layak jadi pemimpin…tapi anwar ni nampak keruan sangat nak jadi pemimpin…kalau nak ikut anwar ikutlah..tapi jgn menentang sabdaan nabi jika kite org beriman..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s