BEKALAN UBAT INSAF KEHABISAN…..

Petang semalam pihak kami telah menerima SMS dari Dr Ahmad bahawa bekalan ubat sudah kehabisan…!! Semalam saja lebih 180 orang pesakit telah mengunjungi ‘Mobile Clinic’ INSAF Malaysia untuk mendapatkan rawatan. Bekalan ubat 50 Kilo yang dibawa sejak Ahad lalu yang dibawa sendiri dari Klinik Dr Ahmad, Alor Gajah seperti yang disenaraikan dalam ruangan beberapa hari yang lalu sudah tiada lagi.

‘Team’ Dr Alvin Tan yang akan bertolak pada petang ini hanya mampu membawa ubat untuk beberapa hari sahaja.
Tuan-tuan dan puan-puan serta semua rakyat Malaysia yang dikasihi kalian, semua perbelanjaan yang telah digunakan sepanjang MISI Kemanusiaan ini adalah dari sumber dalaman sukarelawan sendiri iaitu hampir RM15,000. Dan kami masih belum menerima apa-apa bantuan lagi baik dari badan koporat maupun dari kerajaan negeri. Masih banyak barang keperluan seperti susu bayi, selimut dan khemah (tarpaulin) yang perlu diagih-agihkan dengan segera kepada mangsa-mangsa yang masih belum menerima bantuan sehingga hari ini.

Oleh itu kami sangat berbesar hati dan mengalu-alukan mana-mana badan yang sudi membantu Misi Kemanusiaan kami ini dengan kadar segera terutama ubat-ubatan seperti yang disenaraikan dibawah.


Sy PCM , Sy Phenergen, Sy Actifed, Sy Vent exp, Sy Amway, Sy Leporex, CMC eyedrop ,CMC eardrop ,Normal solve eye drop ,Bemorate, Miconezole cream, Fusida grit/cream 5gm, T.Ketocanozole (nizoral) 10s, Sy Bara (pack) 60ml, T.Dextoplan 10s x 100, Voren (Diclofere) 50mg 10s x 100, Zinnat 250mg 10s
PCM 500mg 10s x 100, Histac 150g 10s,T. Veneshi 2mg, T. Venthi 4mg, T. Lesparanaid, T. Prednozolone 5mg, Ceora 250mg

Advertisements

Leave a comment

Filed under 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s