politik terdesak barisan nasional di bagan pinang

1.  Mula-mula BN kata orang PAS yang pukul Dato’ Azeez Putera.  Bila kita minta gambar sebagai bukti, takde gambar tetapi tiba-tiba je gambar Azeez Putera tengah terlantar di hospital dengan lehernya bercorong…. hahahahah murah sangat politik nie… nasib baik “orang” tu tepuk je… kalau dia ludah kat belakang Dato’ Azeez… tak tahu lah jadi nanah ke kurap kat situ.

2.  Petugas PAS diserang oleh budak-budak pencacai BN yang sedang mabuk.  Kita tahu dalang disebalik budak-budak nie, ini semua budak BN dari luar – tapi mesti ada baruah yang bawa dan arahkan mereka… pengecut, sembunyi belakang pokok.

3.  Bendera Pakatan selain PAS semuannya diturunkan atas alasan hanya PAS yang bertanding… tapi bendera Umno boleh naik disamping bendera dacing padahal bukan logo umno yang akan diguna atas kertas undi!   Inilah undang-undang bendul bila sprm hanya menjadi lembu yang dicucuk hidung sahaja… adalah maruah sikit walaupun tak banyak…

4.  Ketiadaan POLIS yang ramai menjadi tandatanya yang semakin terjawab – ianya seolah-olah dirancang dan disengajakan untuk menjadi alasan kepada berlakunya ketegangan dan kekasaran dan pergaduhan tanpa perlu POLIS datang untuk meleraikan atau mencegahnya… semacam “jenayah terancang” dan pastinya ada niat jahat disitu… Menteri Dalam Negeri perlu bertanggungjawab.

SHAHRUL PESHAWAR, Bagan Pinang – dalam kem

Leave a comment

Filed under Di Minda Saya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s