Bengkel EM (Effective Microrganisma)

Agak lama aku tak “touch ground”.  Asyik sibuk dengan kerja je.  Baru tadi sempat menjengah blog dan website kawan-kawan… Secangkir Minda, Kalam Nurani…

Sekarang aku tengah mengatur program untuk bengkel membuat baja EM, mengajar orang kampung untuk menggunakan lebihan dan buahan-buahan yang terlebih dan dah terlalu masak  serta segala macam tumbuhan selaput bumi dan menjalar untuk dijadikan ramuan EM.

Akhir Januari lepas, aku ada di Sik untuk program ni.  Dah start jumpa orang kampung nie barulah aku rasa segar bugar sikit, semakin bersemangat.

Shahrul Peshawar, Alor Setar

3 Comments

Filed under 1, Kempen-kempen

3 responses to “Bengkel EM (Effective Microrganisma)

  1. Salam bro,

    lama hang tak update blog. Seronok dengar pasal EM. Dulu ada juga belajar guna EM untuk cendawan.Semalam ada di SP.Sepupu kahwin. Lupa nak telefon hang.

    • shahrulpeshawar

      bukan jual sayur bro, guna sayur je, itu pun sayur dan buah yang dah rosak. Nilai tambah pada bahan yang dah nak dibuang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s