Kaki botol boleh taubat lah bahlol…

Zaid Ibrahim pemabuk tegar?  Kaki botol?  Kaki minum? 

Itu lah kata-kata yang kedengaran dihambur sekarang untuk memburukkan beliau.

Tetapi bayangkan pemabuk tegar yang dikatakan ini mampu berubah dan kini menjadi sahabat baik pula kepada PAS dan kini menjadi calon PKR dengan restu DAP.  Kaki botol boleh taubat lah bahlol.

Baru saya sedar, perubahan dan pengorbanan yang dilakukan oleh Zaid Ibrahim ini cukup besar dan bukan calang-calang orang boleh melakukannya.  Dia mengambil keputusan untuk meletakkan jawatan sebagai seorang Menteri dan bukannya dia digugurkan.  Hikmah perletakan jawatan itu membawa kepada pemecatan beliau sebagai ahli UMNO, dan hikmah seterusnya ialah beliau dapat keluar dari kepompong maksiat dan kedurjanaan ini kepada sesuatu suasana yang lebih aman dan Islamik.

Biarpun media perdana terus-terusan mengambil jalan hina dengan mengaibkan beliau, namun beliau tidak pernah hipokrit dan menyatakan secara jujur dan jelas bahawa beliau sudah meminta ampun dari Allah SWT.  Media perdana yang jelas gagal dalam melaksanakan amanah yang diberikan terus menyerang beliau dengan berita-berita palsu dan memalukan.

Rakyat terutamanya para pengundi di Hulu Selangor pasti dapat menilai antara kaca dan permata walaupun dimomok oleh sang penguasa yang semakin dayus dan kopak.

Mana lagi teruk? Kaki botol atau pemilik kilang arak?

Shahrul Peshawar, Gombak

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Di Minda Saya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s