Tahniah Sdr. Ezam… opps tuan senator

Tahniah kepada Sdr. Ezam, kini Tuan Senator yang terkenal dengan gaya ucapan persis Anwar Ibrahim.

Orang lain dalam UMNO bersengkang mata, berkerat rotan, berbotak beruban, baling-baling kerusi, bomoh-bomoh, juling-juling mata dibuatnya, habis duit berlori-lori, belanja tiket melancong seantero dunia… tapi semuanya tak dapat, jilat air liur je… 

Pemuda UMNO lagi lah pulak, turun padang, masuk bendang, redah paya, redah banjir, cari orang miskin yang tinggal di celah orang-orang UMNO, bagi bantuan, bagi beras, bagi klinik kesihatan, buat kelas bahasa Inggeris, buat kelas mengaji, bagi sunat free, bagi kursus jenazah, bagi jersi bola, pergi buat demo, setengah nak mampus… habuk pun presiden tak pandang…

Tapi Senator Ezam, korang tengok dia… sebab apa dia boleh naik, dia ada kelebihan, kelebihan macamana? kelebihan berdamping dengan Anwar Ibrahim… inilah yang diungkap dalam pepatah Melayu – “berakit-rakit ke Hulu, berenang-renang ketepian – bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian”…  Dia pernah kena ISA, kena tangkap, kena gas pemedih mata, dituduh pengkhianat gak, siap ada grenade launcher, molotov coctail dan segala macam senjata merbahaya…  Korang apa ada?  Polis Trafik pun tak pernah tahan.

Tahniah Tuan Senator Ezam, harapnya lepas nie Tuan Ezam akan ambil alih pemuda UMNO, punggah semua mangkuk hayun yang duduk kat pemuda UMNO, mana yang lembik tu kasi ganti dengan orang cam Fairus, Azwandin, SD Johari, Ghani Haron….  Kita tak nak layan orang yang demo, menyorok belakang polis… malu, bila kena kawat duri buat press conference… apa barang…

Nanti, bila ada election baru seronok kita “bertempur”…

Shahrul Peshawar

Leave a comment

Filed under Anwar Ibrahim, Di Minda Saya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s