nantikan kemunculan kolum ketiga MELAYU dalam PRU ke 13

Kemana-mana sekarang dicanang bahawa UMNO mahu berkerjasama, berpadu, bersatu, bersekutu, berdamai, berbaik-baik, bersama.. dan apa saja yang muluk-muluk demi perpaduan Melayu dan Islam.  Kesemuanya ini dilontar untuk mendapat respons dari PAS. 

Apapun respons PAS, lembut atau keras, menerima atau menolak, setuju atau tidak, suka atau tak suka, PAS akan berada dalam keadaan yang tertekan. 

Dengan kempen berterusan segala media pelacur yang masih lagi menjadi kitab rujukan harian ramai orang melayu, disaat media alternatif dipasung dan ditamatkan riwayatnya, maklumat-maklumat asas mengenai permainan politik terkini umno ini sukar untuk difahami dan dihazam oleh kelompok akar umbi.

UMNO tak kisah pun sebenarnya samada PAS sedia atau tidak untuk berdamai, yang mereka mahukan ialah ianya menjadi satu bahan yang boleh digunakan sehingga kedatangan musim pilihanraya ke 13.  Ianya amat vital dan ampuh sekali untuk memecahkan kepercayaan serta sokongan orang-orang Melayu kepada PAS khususnya dan Pakatan Rakyat amnya.  PAS sedang diwarnakan oleh media dengan warna menolak perpaduan, tidak Islamik dan tidak boleh bertolak ansur.

UMNO sedang memainkan satu kempen halus yang tidak disedari ramai, UMNO sedang menggerakkan satu strategi bagi memenangkan mereka semula di kerusi-kerusi Melayu yang dimenangi oleh PAS dan Pakatan dengan majoriti tipis.  Usaha ni tidaklah rumit dan sukar, ianya juga agak mudah jika sentimen keMELAYUan dan keISLAMan dapat dibakar hari demi hari.. menerusi propaganda murahan, pembohongan terancang, pelacuran berita dan fitnah serta adu domba.

UMNO pastinya akan cuba untuk mengelakkan pertembungan satu lawan satu dengan PAS atau Pakatan, kerana ini jelas tidak memberikan mereka banyak kelebihan.  Apa yang akan berlaku ialah UMNO akan meletakkan calon untuk memecahkan undi Melayu.  Dan Calon-calon ini berperanan seolah-olah untuk menjadi CALON ALTERNATIF – pengisi kolum ketiga Melayu – bukan PAS dan bukan UMNO apatah lagi KEADILAN. 

Siapa calon-calon dari kolum ketiga Melayu itu nanti?  Saya meramalkan mereka adalah dari PERKASA, ya si HINDRAF melayu tu..  Sekarang, mereka sedang diberikan wajah baru – iaitu wajah tidak sebulu dengan UMNO, wajah pejuang Islam, wajah menentang media Barat, wajah menentang kaum-kaum lain di Malaysia, wajah Nasionalis tetapi berhati Islam.  Inilah persiapan licik UMNO dan PERKASA. 

Kolum ketiga Melayu yang sebenar ialah kelompok non partisan dan Melayu yang berkecuali dan Melayu profesional.. namun kolum ketiga ini sedang direbut untuk diisi oleh golongan Melayu separa sedar – yang hatinya dan otaknya beku dengan politik Melayu Lama, yang masih merasakan ketuanan Melayu sebagai hak mutlak orang Melayu, tetapi dalam masa yang sama gagal memartabatkan sebarang juzuk perjuangan Melayu di mata dunia. 

AWAS dengan kolum ketiga Melayu yang jahat dan bercita-cita tidak lebih dari mengekalkan sang penguasa  pemerkosa yang zalim agar mereka mendapat imbuhan dan hidup senang darinya.

Shahrul Peshawar

Advertisements

Leave a comment

Filed under Bencana Manusia, Di Minda Saya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s