Ceramah Isu Kemanusiaan di Jepun untuk PLKN Kuala Nerang

Alhamdulillah

Saya berkesempatan untuk berkongsi dengan adik-adik peserta PLKN (wirawan dan wirawati) di Kem PLKN Kuala Nerang yang terletak didalam Dusun Minda Resort.

Alhamdulillah, saya diberikan layanan yang baik oleh pengurusan Kem, termasuk dari Komandan Kem PLKN, Lef. Kol. (U) Abdul Latif Daud.  Terima kasih juga kepada Kapt. Zulfazli Md. Jamil, Tim. Komandan (Pentadbiran) dan Mej. Zainal Sangit, Tim. Komandan (Latihan), tidak lupa juga pada En. Rashidi, jurulatih-jurulatih dan urusetia kem.   Peluang yang diberikan kepada MRA untuk berkongsi pengalaman di Lapangan amatlah kami hargai.

Sepanjang sesi ini, saya berkongsi pengalaman MRA membantu mangsa-mangsa tsunami dan gempa di Jepun disamping menunjukkan gambar-gambar kerosakan yang berlaku.  Maklumbalas amat positif semasa sesi soal jawab, banyak sekali soalan yang dikemukakan.

Saya dan teman-teman lain bersedia lagi jika dipanggil untuk berkongsi pengalaman kami agar ianya dapat menyemarakkan semangat kesukarelaan dan kecintaan kita untuk membantu mereka yang didalam kesempitan dan dihimpit kedukaan.

Shahrul

Advertisements

Leave a comment

Filed under Bencana Alam, Kempen-kempen, sukarelawan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s