Tag Archives: Kuala Lumpur

Seseorang perlu berUNDUR…

Kita ada pilihan nak laksanakan yang BERSIH atau nak kekalkan yang KOTOR.

Benchmark pihak berkuasa ialah Demonstrasi mesti digagalkan walau apapun terjadi.  Justeru, pelbagai tindakan termasuk ugutan telah dilakukan secara suka dan paksa.  Malah siap ada “klip” yang keluar di TV menghalang orang untuk turut hadir.  Malah ada “terompah kayu” yang mereka “khutbah” yang senada dengan “klip” di TV untuk membodohkan jemaah di Masjid.

Hakikatnya, semua pihak yang terlibat untuk membatalkan demo ini telah gagal:-

1.  FRU – tanpa unit lain, termasuk Unit Udara, Unit Trafik, Unit Kuda, Unit Anjing, VAT 69, Forensik… kome tak leh nak buat apa…  FRU gagal untuk kawal situasi – memalukan…

2.  MEDIA ARUS PERDANA – Kena hantar wartawan yang boleh mengira dan ada otak sikit.  Bila jalan dah kena blok dengan Polis – memanglah lengang dan takde orang di atas jalan. Cari makan pun biarlah ada integriti dan bukan membuta tuli.

3.  NGO NYAMUK – Berdengung-dengung bunyi sebelum demo, masa demo tu hilang langsung tak dengar habuk pun.

4.  Pengerusi & Timbalan Pengerusi SPR – Korang sure kena resign.  Sebab gagal memahami aspirasi rakyat.  You are paid to serve the people and the country.  You are not paid to speak on behalf of any leaders…

5.  Ketua Polis Negara – Tuan kena LETAK JAWATAN.  Tuan gagal MENGHALANG DEMO dan tuan juga telah gagal MENGAWAL KEAMANAN.  Tuan tak pernah didik anak buah untuk beradab dan berakhlak ke?  

6.  UMNO – berhimpun dan duduk atas kerusi empuk di PWTC tidak menyelesaikan masalah rakyat jelata dan penipuan dalam pilihanraya – jumlah yang duduk dalam dewan PWTC tak boleh tanding jumlah peserta BERSIH.  Kehadiran peserta PWTC pastinya dipaksa dan boleh claim.  Peserta BERSIH datang dan sedia untuk menanggung risiko.  Tak ada sesiapa yang akan bayar claim dan elaun.

Shahrul Peshawar – No retreat and Never Surrender

gambar ihsan dari Wartawan Rasmi Laman Reformasi  http://wrlr.blogspot.com/

 

 

Leave a comment

Filed under Belasungkawa, Bencana Manusia, Di Minda Saya, Human Rights

Apa yang susahnya nak tangkap penjual VCD Haram @ cetak rompak?

Malam tadi saya ke pasar malam di belakang Stesen LRT Setiawangsa.  Dah lama tak singgah di Pasar Malam kawasan Kuala Lumpur.  Saya suka cari Apam Balik, Yong Tau Foo dan Bihun Sup di Pasar Malam.

Disesetengah tempat di Kuala Lumpur, pasar malam sudah didoniminasi oleh pendatang asing (bukan pendatang haram).  Merekalah yang memeriahkan pasar malam kebelakangan ini.

Saya suka tengok gelagat penjual VCD, kebiasaannya tokey nie akan bawak kereta dan letak kat kawasan terhampir dengan kawasan pasar malam – kereta tu pulak bukan van cabuk cam SB selalu guna tu, tapi kereta canggih-manggih.

Setiap penjual nie pulak akan disediakan set walkie talkie tersendiri.  Diaorang ada channel sendiri.  Meja untuk display VCD pun jenis mudah alih (mobile), kalau kena serbu – senang nak lipat dan ringan untuk dibawa lari.  Di seseparuh tempat atas meja nie ada alas kain – kalau kena rush – diaorang tarik kain dan terus ponjotkan VCD tu.

Stail lain, VCD spare nie diaorng letak dalam kotak – dan kotak tu diaorang letak kat lot peniaga lain kat pasar malam tu… sapa yang nak gaduh dengan budak-budak jual VCD nie? VCD yang ada atas meja tu display je, kekadang kotak dengan sampul je, isinya tulah yang duduk dalam kotak spare tu.

Lebih menarik, bila penguatkuasa konon-konon nak buat serbuan – biasanya bila diaorang sampai semua budak penjual VCD dah cabut lari… dan kita tahu kat mana diaorang sembunyikan VCD tu, tapi pegawai penguatkuasa tak nampak-nampak jugak kat mana diaorang simpan… tu yang menarik tu… sebenarnya kalau nak tangkap penjual VCD nie, pasang budak pengakap yang baru ada “tenderfoot” pun dah boleh.

Shahrul Peshawar

Leave a comment

Filed under Di Minda Saya

Actress son falls to his death while pursuing thief

Al Fatihah.

I salute to Edi Rizal Ramli, who sacrife his life for others.  I’ve no other words except may ALlah forgive all his sins and blessed him in Hereafter.

SHAHRUL PESHAWAR.

2009/09/27

AN actress’ son fell to his death while pursuing a thief, who had broken into the Murni Titiwangsa Apartment, Keramat here at noon today.

Edi Rizal Ramli, 33, a son of actress Norlia Ghani, was said to have slipped and fell to the ground while trying to reach for the balcony of an apartment on the seventh floor.

His brother, Romiza, 36, said the incident happened when Edi Rizal went after a thief, who was said to have entered the unit by scaling a pipe.

“Edi earlier rushed to the seventh floor after being told that a thief hid in an apartment unit there after breaking into a unit on the eight floor.

“After trying unsuccessfully to enter the unit through the front door, Edi scaled the pipe to the seventh floor.

“He tried to grab a metal bar of the balcony but slipped and fell to the ground,” Romiza told reporters at the Kuala Lumpur Hospital (HKL) Forensic Department in Kuala Lumpur today.

Edi Rizal, who suffered serious head injuries, was rushed to the HKL by neighbours and was pronounced death on arrival.

His eldest brother, Rusdi, 39, who is also an actor, said Edi Rizal, who was single, would be buried at the Datuk Keramat Muslim Cemetery after a post-mortem.

“I was at home when I got a call from my youngest sibling (Emi Atkashira, 26), telling me that Edi had fallen from the apartment.

“As I was getting ready to go to mummy’s (Norlia) place, I received another call from her, telling me to go to the HKL as Edi had died,” said Rusdi.

Norlia’s family stayed on the fourth floor of the apartment. – Bernama

Kuala Lumpur deputy CID chief ACP Khairi Ahrasa, when contacted, said the police classified the case as sudden death. – Bernama

Leave a comment

Filed under Belasungkawa, Bencana Manusia

MALAYSIA: Don’t Censor or Harass Independent Website

(New York) – The Malaysian government should drop its order to a popular news website to remove videos of a recent protest and of a government minister’s reaction, Human Rights Watch said today.

The website Malaysiakini has refused to comply with a September 3, 2009 order by the Malaysian Communication and Multimedia Commission to remove a video showing an incident where protesters in Selangor state marched with a severed cow’s head to oppose the building of a Hindu temple and another in which the home minister stated that the actions were legal. The minister later reversed himself and police charged some of the protesters.

“The government wants to make the problem disappear by taking the videos off the internet,” said Elaine Pearson, deputy Asia director at Human Rights Watch. “But Malaysians have a right to see for themselves what happened and hear what was said – the government shouldn’t be suppressing this information.”

According to the Communication and Multimedia Commission, the videos are in violation of the Communication and Multimedia Act 1998, which prohibits “content which is indecent, obscene, false, menacing or offensive in character with intent to annoy, abuse, threaten or harass another person.” Violations carry fines of up to RM50,000 (US$14,325) and up to a year in prison.

The commission’s letter ordering Malaysiakini to remove the videos from its website stated that the videos “contain offensive contents with the intent to annoy any person, especially Indians.”

One of the videos, “Temple demo: Residents march with cow’s head,” taken on August 28, 2009, shows Muslim Malay residents protesting plans to relocate Sri Maha Mariamman Hindu temple to their neighborhood. About 50 people, including several carrying a bloody cow’s head, march 300 meters from the state mosque in Selangor to the state secretariat building.

At the state building, the protesters presented their demands and threatened violence against the Hindu community and the Selangor government if the relocation went forward. Some marchers spat on and stomped on the head, an act clearly aimed at Hindus, who regard cows as sacred. The organizers had not requested a permit as required by Malaysia’s Police Act. Police monitoring the event made no move to intervene.

The second video, “Hisham: Don’t blame cow-head protesters,” recorded Home Minister Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein’s news conference on September 2, exonerating the protesters of any wrongdoing. He said: “All they wanted was to voice their unhappiness and the unwillingness of the state government to consider their request. … This day and age, protests should be accepted in this world as people want their voices to be heard. If we don’t give them room to voice their opinions, they have no choice but to protest.”

Responding to a domestic outcry, Hishammuddin on September 3 reversed his position and ordered a further police investigation and “uncompromising punishment” of the protesters. On September 9, police charged 12 participants with illegal assembly. Six of the 12 were also charged with sedition and face fines of up to RM5,000 (US$1,430) and up to three years in prison.

“It’s time for the government to stop using sedition charges against protesters and to consistently uphold free expression,” said Pearson.

Malaysiakini has refused to remove the videos. The editor-in chief, Steven Gan, told the media: “Our intent … was not to ‘annoy,’ but to do our job as journalists to draw attention to the protest and to ensure action is taken so that incidents like this will not happen again in Malaysia.”

The commission has embarked on a thorough investigation of Malaysiakini. Over a three-day period, eight commission staffers, acting in teams, extensively questioned the chief executive officer, Premesh Chandran, as well as editors, reporters, the video team, and technical support staff. Gan was questioned separately. Investigators also copied parts of the hard disks from two computers that edit and upload videos, and demanded the original tapes.

This is not the first time that Malaysiakini reporting has resulted in a heavy-handed response by government officials. In 2003 the government carried out a 10-month investigation of the news site for posting a letter to the editor criticizing the government (http://www.hrw.org/en/news/2003/10/07/malaysia-end-intimidation-news-website ). In June 2009, the government temporarily banned Malaysiakini journalists and other critical media from entering parliament.

“The government’s investigation of Malaysiakini is nothing short of media harassment and it needs to stop,” said Pearson. “Malaysians are entitled to know all sides of a story. It is not up to the government to approve what news is fit to air, print, or post.”

Leave a comment

Filed under Human Rights

LAWAK BUKIT ANTARABANGSA – 2 peti besi hilang ditemui tertimbus tanah runtuh

 

 

KUALA LUMPUR 18 Dis. – Pasukan Mencari dan Menyelamat (SAR) berjaya menemui semula dua peti besi yang didakwa hilang oleh salah seorang mangsa tanah runtuh di Bukit Antarabangsa di sini hari ini.

Peti besi peribadi itu ditemui kira-kira pukul 12 tengah hari oleh SAR ketika menjalankan aktiviti pemeriksaan dan pemantauan.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Abdul Jalil Hassan berkata, peti besi itu adalah milik penghuni rumah nombor 16 yang tertimbus akibat tanah runtuh sejak 6 Disember lalu.

Bagaimanapun, katanya, hanya sebuah saja yang berjaya dikeluarkan dan diserahkan kepada pemiliknya manakala sebuah lagi masih berada dalam timbunan tanah.

Beliau berkata, penemuan kedua-dua peti besi itu diharap dapat melenyapkan segala tohmahan dan tanggapan buruk terhadap pasukan penyelamat.

“Kita kurang senang jika dituduh tidak menjalankan tugas seperti menjaga keselamatan harta benda mangsa.

“Oleh itu, dengan penemuan ini kita harap tiada lagi andaian buruk mengenai pasukan penyelamat,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Dalam kejadian tersebut, empat terkorban manakala 14 lagi cedera apabila 14 banglo di Taman Bukit Mewah seluas empat hektar ranap ditimbus runtuhan tanah dari bukit yang terletak 20 meter dari situ kira-kira pukul 3.50 pagi.

Salah seorang mangsa tanah runtuh terbabit mendakwa peti besi yang menyimpan barang berharga miliknya hilang.

Dia turut mendakwa pasukan menyelamat tidak menjalankan tugas dengan sempurna sehingga mengakibatkan kehilangan peti besi tersebut.

Abdul Jalil memberitahu, pasukan menyelamat sedang berusaha mengeluarkan sebuah lagi peti besi tersebut yang berada di bawah timbunan tanah.

Justeru, beliau kesal dengan tindakan segelintir mangsa yang hanya tahu menuding jari kepada pasukan penyelamat.

Jelasnya, pasukan itu sentiasa membantu menjaga harta benda mangsa daripada diceroboh oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Tambah Abdul Jalil, pihaknya akan terus membuat pemantauan di kawasan terbabit walaupun selepas kerajaan memutuskan kediaman di kawasan tersebut selamat untuk diduduki mulai esok.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2008&dt=1219&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_07.htm

1 Comment

Filed under Bencana Alam, Bencana Manusia

KAPAL KITA DITAWAN LAGI – KENA BAGI SEORANG-DUA RAKYAT MALAYSIA MATI BARU KITA AMBIL TINDAKAN CAM BIASA

 

 

KUALA LUMPUR 17 Dis. – Sebuah kapal tunda dan tongkang milik dua syarikat swasta negara ini bersama 11 anak kapal warga Indonesia yang dalam perjalanan pulang ke Malaysia ditawan sekumpulan lanun Somalia di perairan Yemen semalam.

Kedua-dua kapal tersebut yang tidak membawa sebarang muatan ditawan kira-kira pukul 7.15 pagi waktu tempatan (12.15 tengah hari waktu Malaysia) sebelum dibawa masuk ke perairan Somalia.

Setiausaha Majlis Keselamatan Negara (MKN), Datuk Muhamad Hatta Abdul Aziz berkata, Beliau bagaimanapun enggan mendedahkan nama kedua-dua syarikat tersebut atas tujuan keselamatan.

“Setakat ini belum ada tuntutan daripada pihak lanun berhubung penawanan dua kapal tersebut. Kita baru dimaklumkan mengenai perkara ini (ditawan lanun Somalia),” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2008&dt=1218&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_01.htm

Shahrul Peshawar – Seperti biasa, kita kena tunggu ada rakyat Malaysia mati baru kita ambil tindakan sewajarnya.  Ini bukan perkara baru – tapi perkara berulang-ulang.  Pihak yang bertanggungjawab seharusnya lebih peka dan prihatin dalam menyelesaikan masalah lanun yang semakin canggih dan menjadi-jadi.  Cuba hantar FRU ikut kapal-kapal nie – kan lebih bermanfaat dan barulah macho… ini dengan rakyat dan orang miskin tunjuk garang – testlah power dengan lanun somalia… MARAH ke bang? 

Leave a comment

Filed under Di Minda Saya, Kenyataan Media

Raja Petra released from ISA detention

rpk12

SHAH ALAM: The High Court here yesterday released web portal Malaysia Today editor Raja Petra Kamaruddin from detention under the Internal Security Act (ISA) after allowing his application for a writ of habeas corpus.

Justice Datuk Syed Ahmad Helmy Syed Ahmad held that the grounds for his detention by Home Minister Datuk Seri Syed Hamid Albar under section 8 of the ISA did not come within the scope of that section.

He then ordered that Raja Petra, 58, who has been held at the Kamunting detention camp in Taiping, Perak, since Sept 12, be brought before the court at 4pm for his release.

Raja Petra, 58, had applied for the writ of habeas corpus seeking his release on the grounds that his detention under the ISA was unlawful and unconstitutional. He named Syed Hamid as respondent.

Raja Petra’s wife, Mable @ Marina Lee, and their two daughters, Suraya, 34, and Sarah, 19, and other family members cried and hugged each other after the judgment was delivered.

Meanwhile, his supporters in the gallery clapped and cheered. Raja Petra was represented by counsel Malik Imtiaz Sarwar, Ashok Kandiah and Azhar Azizan Harun, while senior federal counsel Abdul Wahab Mohamad appeared for the prosecution.

He was detained on the same day as Seputeh Member of Parliament Teresa Kok and Sin Chew Daily journalist Tan Hoon Cheng, also under the ISA. Both have since been released. – Bernama

 

Shahrul Peshawar – Welcome Back Raja Petra.

Leave a comment

Filed under Bencana Manusia